Skagencheesecake 

 

 

 

Skagencheesecake

Botten 

 Ca 6-8 skivor kavring

75 g rumstempererat smör

 

Cheesecakesmet

 400 g räkor med skal

4 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 burk färskost med pepparrotsmak

½ dl finhackad dill

2 msk röd stenbitsrom

½ finhackad rödlök

4 st. gelatinblad

 

Garnering

 100 g räkor med skal

1 citron i tunna skivor

1 burk röd stenbitsrom

dill

 

 Gör så här 

 Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

 


 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s