Godaste lasagnen med mozzarella 

Till helgen passar det bra med lasagne. Passa på att göra en stor och frys ner i portionspåsar. Lätt att bara tina och värma och ta med till jobbet. 

  
 


Gooodaste lasagnenDetta blir 1 stor form , eller 2 stycken ugnsformar :
lasagneplattor (färska )

600 – 700 gram blandfärs

Smör

1 pressade vitlöksklyfta

1 riven gullök

1/2 dl chilisås

2 msk koncentrerad oxfond

1 burk krossade / passerade tomater

salt och peppar

2 st mozzarellabollar


Ostsås10 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )

Ca 1/2- 1 dl vetemjöl

100 gram smör

3 dl riven ost

Lite riven muskotnöt

salt och peppar

Så här gör du

Ställ ugnen på 175- 200 grader Stek färsen, löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Blanda sedan i tomatkrossen, fond chilisåsen, salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör ostsåsen. 

Ostsåsen 

Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. 

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten ostsås, och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor. Avsluta och börja med såsen. Toppa med skivad mozzarella ost innan gratinering Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 20 – 25 minuter eller tills den är klar .

Smaklig måltid!! 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s