Italiensk lax 

Hej !

Slänger in ett middagstips. Den här rätter är både enkel och supergod.

 

 

Italiensk lax för 4 personer 

4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)

1 burk med soltorkade tomater i olja

1 vitlöksklyfta

flingsalt

10 potatisar

ruccola

italiensk salladskrydda

Fetaostkräm recept här >>

 

 

Gör så här 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.

fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s